Zeven slagers uit de regio Gent organiseren voor de eerste keer ‘De week van de slager’ voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Van zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 april kunnen jongeren uit het basisonderwijs een workshop volgen bij de deelnemende slagers-traiteurs om het beroep beter te leren kennen. Medeorganisator Steve Coucke (slagerij Stadius): “Slager is een beroep dat vakmanschap met creativiteit. Een slager is dikwijls ook een traiteur die inspeelt op nieuwe tendensen met bereide maaltijden”. Er bestaan bovendien veel deelspecialisaties zoals uitbenen en verkoopsklaar maken, bereiden van vleesproducten. charcuterie maken, kant- en klare gerechten en managen. Met het beroep kan je echter ook andere richtingen uit, bijvoorbeeld als verkoper of als kwaliteitsadviseur”.
Tijdens de week van de slager, van zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 april, kunnen leerlingen uit het basisonderwijs kennismaken met het beroep. Schepen Mathias De Clercq: “De Stad Gent de Gentse Dienst Economie ondersteunen dit initiatief om jongeren aan te zetten een vak te leren en om het ondernemerschap te stimuleren. Slager is een beroep voor ondernemende vakmannen die hun vakkennis inzetten om gezonde, kwaliteitsvolle producten aan te bieden”. Een slagersopleiding start vanaf 12 jaar, in het technisch, het beroeps- en het deeltijds onderwijs. Link: http://www.slagers-vlaanderen.be/
De deelnemende slagers in Gent zijn Slagerij Henk (Mariakerke), Slagerij Aula (Gent), Slagerij De Waele (Gentbrugge), Keurslager Vlaeminck (Wondelgem), Kwaliteitsslagerij Stadius (Gent) en Lieven en Emmy Van de Velde-Van Tomme (Sint-Amandsberg). Informatie: Dienst Economie, Sint-Niklaasstraat 27/401 te Gent. Email: economie@gent.be
Guido Van Peeterssen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.